2011 yılı Ocak ayında kurularak iki ülke arasındaki iş potansiyelinin değerlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen DEİK/Türkiye-Tanzanya İş Konseyi, Tanzanya'dan gelen müteahhitlik ve madencilik alanındaki heyetleri İstanbul'da ağırlayarak işbirliği imkanlarını değerlendiriyor. Cuma günü gerçekleşen DEİK Türkiye Tanzanya İş Forumu'nda Tanzanya'ya yapılacak olan yatırımlar ele alındı.

Türk ve Tanzanyalı iş insanları Tanzanya'nın aslında sahip olduğu fırsatları ele alarak değerlendirmelerde bulundu. DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı açıklamada, "Tanzanya iş dünyasıyla işbirliğine ve tecrübe paylaşımına hazırız" dedi. Ayrıca Olpak, iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve gelecek çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaparak, gelecek süreçte işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ın, iki ülke arasındaki ticaret hacmini yıllık 1 milyar dolara çıkarma hedefini belirlediklerini hatırlatan Olpak, bu hedefe ulaşmak için yapılan 6 anlaşmanın önemine vurgu yapmıştır. Ayrıca Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Anlaşması'nın başlamasıyla birlikte, Afrika ülkelerinin sanayileşmesini hızlandıracak bir serbest ticaret bölgesinin hedeflendiğini belirtmiş ve Türkiye'nin bu süreçte yer alması gerektiğini vurguladı.

Ege Bölgesi’nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor Ege Bölgesi’nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

Olpak, Tanzanya'nın yapısal reformlarının Türk iş dünyası için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etmiş ve Türk müteahhitlerine altyapı projelerinde önemli iş fırsatları olduğunu belirtti. Ayrıca, DEİK'in 152 iş konseyiyle Tanzanya iş dünyasına küresel ağlarını sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye-Tanzanya İş Konseyi, her iki ülkenin iş dünyasını bir araya getirerek işbirliği ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir.