Arıcılık sektörünü bir araya getiren Türkiye Arıcılık Fuarı’nın 12’ncisi İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Pİ Fuar tarafından Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği (ARMASAD) desteğiyle düzenlenen fuar, bal üreticilerini ve arıcılık malzemeleri sektörünü bir araya getirdi.

Türkiye’de arıcılık sektörünü kalkındırmak üzere düzenlenen 12. Türkiye Arıcılık Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde arıcılık sektörüne ürün ve hizmet sağlayan katılımcı firmalarının yer aldığı fuara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Pİ Fuar tarafından ARMASAD Desteğiyle düzenlenen Türkiye Arıcılık Fuarı’nda ARMASAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin,  Fuar Dergisi mikronlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

Alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı IDEX, kapılarını açtı Alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı IDEX, kapılarını açtı

ARMASAD Başkanı Şahin, Türkiye Arıcılık Fuarını sektörün en son ürünlerini tanıtmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Şu anda bizim tarafımızdan düzenlenen 12 fuar bulunuyor. Amacımız, sektöre en son ürünleri doğrudan tüketiciye tanıtmak. Bu organizasyonu Türkiye'nin ilk Arıcılık Fuarı olarak görüyoruz çünkü malzeme ve sanayiciler olarak tüm ürünlerimizde 1. sınıf malzemeyi kullanan üyelerimizden oluşmuş bir kurumuz. Bu derneğin amacı, Türkiye arıcılığını daha ileriye taşımaktır. Elimizden geldiğince, her türlü ürünü merdiven altından kurtarmayı hedefliyoruz. Şu anda mevcut üyelerimizden başka, fuarımızda 70'e yakın firma bulunuyor. Bu firmaların özverili çalışmaları, arılarımızı ziyaretçilere sunmamıza olanak sağlıyor. Fuarda, bal üreten arkadaşlarımızın yanı sıra direkt paketlenmiş 1. sınıf malzemeleri de aracımıza sunmaya çalışıyoruz” dedi.Tuncay Çetin

“2023 yılı sektör açısından oldukça zorlu geçti”

2023 yılını sektör açısından değerlendiren Başkan Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılı sektör açısından oldukça zorlu geçti. Arıcılık sektörü de çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldı, özellikle yapay balların etkisiyle mağdur olduk. Şu anda bakanlıkla ilgili çalışmalar, bu soruna yoğunlaşmış durumda ancak yeterli destek alamıyoruz. Dernekleşme ve aracılar birlikleri gibi yapılarla sektörü güçlendirmeye çalışıyoruz. 2023 yılında, bal satışlarında düşüş yaşandı ve üreticilerimiz sıkıntılı bir dönem geçirdi. Gelecekte, bu sorunları aşmayı umuyoruz.

2024 yılından beklentilerimiz oldukça umutlu. Arıların doğaya olan katkısı büyük ve bu sektörün önemi her geçen gün artmaktadır. Umutla, sorunların çözülüp sektörün daha iyi bir döneme gireceğine inanıyoruz. Ancak bu konuda daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Yapay ballar dahil olmak üzere sektörümüzün önünü açmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Arıcılık Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde  3 Mart’a kadar ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.