‘’Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi’’, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğinde düzenlendi. Düzenlenen zirvede açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin önemi vurguladı ve yapay zekanın eğitimde daha fazla kullanılacağına inandığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 884,7 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi gerçekleştirdi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 884,7 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi gerçekleştirdi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) desteğiyle, YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen zirveye, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Milli eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve İstanbul Hazır giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe katıldı.

Düzenlenen zirvede konuşmalarını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, teknolojiyi kullanmamız gereken bir yüzyılda yaşadığımızı vurgulayarak, ‘’Hızlı gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Geçen yıl kullandığımız bir program ya da uygulamayı bugün kullanamıyoruz. Çok sık aralıklarla güncelleme gerekiyor. Teknolojiyi kullanacağız ama bu araçların toplumsal yaşamımızda ve ahlakımızda ne tür değişiklikler yaratacağını ön görmemiz gerekiyor. Tüm bu yeniliklerin insanlığımıza, temel hak ve hürriyetimize ve mahremiyetimize ne tür etkileri olduğunu düşünmeliyiz. Teknoloji bizden neyi alabilir, korumak istediğimiz hangi değerleri ortadan kaldırabilir bunları da konuşmak gerekiyor. Yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin kullanımı nedeniyle okullarda ve üniversitelerde öğrencilerin, ödevlerini kendi emekleriyle yapıp yapmadığı tartışılıyor’’ dedi.

G Gi A B3 W Y A A Y Q5 Y

Bakanlık olarak atılan önemli bir başka adımın da Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) olduğunu ve 85 bin öğretmene eğitim teknolojilerinin kullanımına ilişkin eğitimler verdiklerini hatırlatan Bakan Tekin, bu ve benzer eğitimlerin geleceğini ifade ederek ‘’Bu yıl itibarıyla başlattığımız yepyeni uygulama ise yenilikçi sınıflar oluşturmak. Bu kapsamda 3 bin 500 sınıfı ‘yenilikçi sınıf’ formatına kavuşturduk. Bu sınıfları tüm bu süreçleri destekleyecek alt yapılarla öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ve 30 bin adet robotik kodlama ve eğitim kiti bulunacak’’ ifadelerini kullandı.

Zirvede aynı zamanda açıklamalarda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr.Murat Mücahit Yentür de ‘’Bütün programlar, müfredatlar ve yenilikler öğretmenlerin omuzlarında yükselir. Hiçbir program ve müfredat öğretmenin niteliğini aşamaz” dedi. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, “Yapay zekâ inandığım ve savunduğum bir model. Öğretmenlerimize çok güveniyor ve inanıyoruz. Yapay zekâ onlar için bir araç. Bundan korkmalarına gerek yok. Yapay zeka, onların içindeki öğretme tutkusu ve aşkını hiçbir zaman elde edemeyecek. Ancak bu ve bundan sonra çıkan yapay zeka araçlarını kullanarak çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız” dedi.