İplik sektörünün en önemli ticari buluşması konumunda yer alan 20.Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Taner Ateş, Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nın sektörün gelişime katkı sağlayacağını belirtti.

İplik sektörü özelinde düzenlenen fuarlar arasında dünyanın en büyük fuarı konumunda olan 20.Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

IJS, 139 ülkeden mücevher sektörü temsilcilerini ağırladı IJS, 139 ülkeden mücevher sektörü temsilcilerini ağırladı

Fuarın açılışına katılım sağlayan BATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Taner Ateş, Fuar Dergisi mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Ateş, "İplik sektörü, ülkemizin şu anda yüz akı sektörü. Hala en büyük istihdamın sağlandığı ve en fazla katma değer fazlası verdiğimiz tek sektör hammaddecilerdir, yani iplikçiler ve elyafçılar. 20.Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, TÜYAP Fuarcılık tarafından TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlendi ve açılışı biraz evvel yapıldı. Bu fuar, dünya genelinde 90 ülkeye ihracat yapan iplik sektörümüzü temsil ediyor ve ülkemizde üretilen en kaliteli iplikleri sergiliyor. Fuar alanının yüzde 15'ini kapsayacak şekilde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yabancı üreticiler de burada hem ülkemizdeki alıcılarla hem de bu coğrafyanın en büyük fuarı olması nedeniyle Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu'dan gelen alıcılarla buluşuyor. Bu fuar, sektörümüz için ve ülkemiz için fayda sağlayan ve sektörün gelişimine katkı sağlayan bir etkinlik” diye konuştu.

2023 yılının sektör açısından değerlendiren ve 2024 yılından beklentilerine yer veren Başkan Ateş, şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılı sektörümüz açısından maalesef pandemi döneminde artan rakamlar nedeniyle zorlu geçti. Beklentilerin büyümesiyle birlikte kapasite artırımları yapıldı, ancak pandeminin sona ermesi ve alım sürecinin hızla durmasıyla, Amerika ve Avrupa'daki faiz artışları ihracatımızı olumsuz etkiledi ve sektörümüz yüzde 25 oranında küçüldü. Umuyoruz ki, özellikle 2024 yılının ilk 6 ayında toparlanma sürecine girerek en azından bu yılı istikrarlı bir şekilde kapatır ve düşüşü durdururuz” ifadelerini kullandı.