Jeopolitik risklerin artmasıyla özellikle Orta Doğu'da gerilim kaynaklı yükselişler yaşandı. Bakır, arz endişeleri ve talebin artacağı beklentileriyle yükseldi. Bakır, enerji dönüşümünde kritik bir malzeme olarak görülüyor ve bu alanda kullanımının artmasıyla talep yükseliyor.

ABD ile İngiltere'nin Rusya'dan ithal edilen bazı metallerin ticaretini yasaklaması, metal fiyatlarında sert yükselişlere neden oldu.

Enerji grubunda ise Brent petrolün fiyatında bir düşüş görülürken, doğal gaz fiyatlarındaki düşüşte Orta Doğu'daki arz endişeleri etkili oldu. ABD'deki stoklardaki beklenmedik artışlar da Brent petrol fiyatlarını aşağı çekti.

Tarım ürünleri piyasasında, buğday, mısır ve pirinç gibi ürünlerde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimlerin etkisiyle yükselişler yaşandı. Hava koşullarının Brezilya ve Vietnam'da kahve üretimini etkilemesi, kahve fiyatlarını artırdı. Hindistan'da şeker fabrikalarının daha fazla şeker kullanarak etanol üretmesi beklentisi, şeker fiyatlarını aşağı çekti.

Son dört ayda Doğu Karadeniz'den 525,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi! Son dört ayda Doğu Karadeniz'den 525,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi!

Kakao fiyatları ise rekor seviyelere ulaşmaya devam ediyor. Küresel kakao arzındaki daralma endişeleriyle birlikte fiyatlardaki artış devam ediyor. Özellikle Batı Afrika'daki kakao tedarikçileri kontratlarında temerrüde düşebileceği endişeleriyle, kakao öğütücüleri tedarikçilere nakit ödeme yapıyor.