Emtia piyasasında bu yılın ilk çeyreğinde jeopolitik belirsizlikler, arz endişeleri ve merkez bankalarının politikalarındaki belirsizlikler etkili oldu. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler, jeopolitik riskler, üretim tahminleri ve Çin ekonomisine dair gelişmeler gibi faktörler emtia piyasasını etkiledi. Merkez bankalarının faiz indirimleri konusundaki belirsizlikler, varlık fiyatlarını etkilemeye devam etti. Bu belirsizlikler, özellikle Fed'in diğer büyük merkez bankalarından daha geç faiz indirimine başlayabileceği endişesi, emtia piyasasında aşağı yönlü baskıya neden oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat Ege İhracatçı Birlikleri’nden Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Değerli metallerde karışık bir seyir gözlendi. Altın, Orta Doğu'daki gerginlikler nedeniyle "güvenli limana" yönelen yatırımcıların ilgisiyle yükseldi. Ayrıca, Fed'in 3 faiz indirimi yapabileceğine dair tahminler altın fiyatlarını destekledi.

Gümüş fiyatları, bakır fiyatlarındaki yükseliş ve ABD'deki beklentileri aşan imalat sanayi üretimiyle arttı. Paladyum fiyatları, elektrikli araçların yaygınlaşmasının geleneksel otomobillere talebi azaltabileceği endişeleriyle düştü. 

Bakır ve nikel gibi bazı metallerde ise yükseliş gözlendi. Bakırın libresi, 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Çin'in bakır talebinin yanı sıra Avrupa ve Hindistan'ın yeşil ekonomiye yönelik politikaları da bakır talebini artırdı.

Enerji piyasasında ise karışık bir seyir izlendi. Brent petrol fiyatları, Orta Doğu'daki gerginlikler ve ABD'deki stok azalışlarıyla artarken, doğal gaz fiyatları hava sıcaklıklarının artması ve depolanan miktardaki artış nedeniyle düştü.

Tarım piyasasında ise sert dalgalanmalar yaşandı. Buğday ve mısır fiyatları, artan üretim tahminleriyle düşerken, pamuk, kahve, şeker ve kakao gibi ürünlerde ise fiyatlar arttı. Üretimdeki düşüş beklentileri, iklim koşulları ve arz endişeleri bu dalgalanmalarda etkili oldu.