Sektörün en büyük buluşmalarına imza atan İDMA, Rusya ve Endonezya duraklarından sonra anavatanına geri döndü. Yerli un, tahıl, yem, bakliyat üretim ekipmanları ve değirmen makineleri üreticileri, 500 milyon dolarlık ihracat hedefiyle yeni ürün ve teknolojilerini 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 10’uncu İDMA İstanbul’da beğeniye sundu. 

Bugün İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan İDMA İstanbul Fuarı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Başkanı Ülkü Karakuş, Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Aykut Göymen, Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram başta olmak üzere sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

1714648577 Muhammet Ali Kalkan Lk Karaku Ahmet G Ldal Mustafa As M Alkan Aykut G Ymen

Düzenlenen fuarın açılışına katılım sağlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, gerçekleşen fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Un ihracatında dünya birincisi, makarna ihracatında dünya ikincisi, yem ihracatında Avrupa birincisiyiz”

 Ahmet Güldal; “Değerli sektör dernekleri başkanlarımın söylediği gibi Türkiye tarım sektöründe önemli başarılara imza atıyor. Un ihracatında dünya birincisi, makarna ihracatında dünya ikincisi, yem ihracatında Avrupa birincisi sektörlerimizle ülkemizin tarım gelirleri önemli bir yükseliş ivmesi gösterdi. Tarım üreticilerimizin sigortası olan bu sektörlerimize ek olarak makine üretim sektörümüzün de başarılarından memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle tahıl, yem, bakliyat sektörünün tüm temsilcilerini tek çatı altında bir araya getiren 10. İDMA İstanbul’a emeği geçen herkese teşekkür ederim” sözleriyle İDMA’nın sektöre katkısından övgüyle bahsetti. Güldal, "10.’su yapılan IDMA Fuarı ülkemiz için gerçekten 120 civarında temsilcisinin katıldığı bir etkinlik olmaya başladı. 170-180 stant var ve Türkiye’nin önde gelen firmaları kendilerini tanıtıyorlar. Bu anlamda açılış konuşmalarından da yabancı misafirlerimizin önemli açıklamalarını duyma fırsatı duyduk. Hepsi sektörlerinde lider olan, ticaretlerinde lider olan firmalar. Bu anlamda fuarla ilgili ulusal ve uluslararası anlamda bir fark meydana getirmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Automechanika Istanbul 2024, 1400 Katılımcı ile Rekor İş Hacmine Ulaşmayı Hedefliyor Automechanika Istanbul 2024, 1400 Katılımcı ile Rekor İş Hacmine Ulaşmayı Hedefliyor

2023 yılında sektörleri açısından bereketli bir hasat zamanı geçirdiklerini aktaran Güldal, "2023 yılında bereketli bir hasat zamanı oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak da 13.1 milyon tonluk bir ürün alıp depolarımıza koymuş olduk. Bunu 2023 yılında gerçekleştirdik. 2024 hasat sezonu da başlamak üzere. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hasatı bekliyoruz. Tüm üreticilerimize bereketli olmasını diliyorum" dedi.