Türkiye İş Bankası, 100. kuruluş yıldönümünde yeşil dönüşüm projelerine finansman sağlamak amacıyla "100. Yıl Bonosu"nu halka arz ediyor.

Bononun vadesi, İş Bankası'nın 100. kuruluş yıldönümü olan 26 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Günümüz dünyasında hizmet ihracatı önem kazanmaya başladı" DEİK Başkanı Nail Olpak, "Günümüz dünyasında hizmet ihracatı önem kazanmaya başladı"

Talep toplama süreci 15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan "100. Yıl Bonosu"nda alt limit 1.000 TL olarak belirlendi. Bu halka arz ile birlikte yatırımcılar ilk kez İşCep aracılığıyla da talepte bulunabilecek. Bononun yatırım başlangıç tarihi 22 Nisan 2024 olarak belirlenirken, vade sonu tarihi ise İş Bankası'nın 100. kuruluş yıldönümü olan 26 Ağustos 2024 olarak planlandı.

İş Bankası, "100. Yıl Bonosu" ile tüm tasarruf sahiplerine yönelik Türkiye'nin ilk yeşil finansman bonosunu sunuyor. Bu bono ile sağlanan kaynak, yeşil projelere verilen kredilerin finansmanında kullanılacak. Ayrıca, halka arza katılan her bir yatırımcı adına TEMA'ya bir fidan bağışı gerçekleştirilecek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bononun halka arzına ilişkin yaptığı değerlendirmede, sürdürülebilir ekonominin oluşturulmasında finans sektörünün rolüne vurgu yaparak, "Gerek sosyal sorumluluk çalışmalarımızda gerekse ana faaliyet alanlarımızda 100. yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz. 100. Yıl Bonosu'nu da bu bakımdan çok kıymetli buluyorum" dedi.

İş Bankası, yeşil finansman alanındaki çabalarını daha önce de göstermişti. Aralık 2023'te, SPK tarafından yayımlanan "Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi"ne uygun olarak nitelikli yatırımcılara yönelik 500 milyon TL tutarında, iki yıl vadeli yeşil tahvil ihraç etmişti.